Java

De beste dingen om te doen tijdens je vakantie op Java

In de loop der jaren is Java uitgegroeid tot een toeristische bestemming met zijn actieve vulkanen, oude tempels, monumenten, meren, stranden, heuvels, markten en theeplantages die reizigers over de hele wereld aantrekken. Java is een van de Indonesische eilanden die aan populariteit wint vanwege zijn verbazingwekkende vulkanen, fantastische tempels en adembenemende landschappen. Java heeft het allemaal en het is de perfecte plek voor backpackers met een beperkt budget.

Geniet van een strandvakantie in Anyer

Een tip als je naar Java gaat is om de mooie badplaats Anyer te bezoeken. Deze ligt in Banten en staat bekend om zijn prachtige strand dat uitkijkt op de torenhoge berg Krakatau. Anyer Beach is de ultieme kustervaring in Indonesië, en naast de turquoise zee kun je ook een schat aan watersportmogelijkheden verwachten, zoals jetskiën en parasailen. Je kunt langs het strand slenteren tot je bij de oude vuurtoren van Cikoneng komt en je kunt hier zelfs gaan duiken. Vanwege het hoge mineraalgehalte in het water van de vulkanische landen die de stad omringen, gedijt het onderwaterleven hier, dus elke ontluikende zeebioloog zal niet teleurgesteld zijn.

Java

Beklim de Bromo

Een van de hoogtepunten van een reis naar Java is de kans om Mount Bromo te bezoeken. De berg is ook een van de vele actieve vulkanen van Indonesië en is vernoemd naar de hindoe god Brahma en wordt als heilig beschouwd. De vulkaan is meestal slapend, hoewel hij soms nog steeds uitbarst, maar als hij licht rookt, kun je nog steeds naar de top klimmen en de prachtige zonsondergang over de rand van de krater aanschouwen. Je kunt een groot deel van de weg naar de top met de auto nemen, en de meeste mensen beginnen rond 3 uur of 4 uur om de zonsopgang hier te vangen.

Java is dus een mooi eiland wat veel te bieden heeft. Boek daarom snel je vakantie naar deze prachtige bestemming!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *